Čokoládový máslový krém

Pro přípravu čokoládového krému na dort potřebujeme:

1/8 l mléka

140 g moučkového cukru

125 g másla nebo rostlinného

 tuku

50 g změklé čokolády

1 ks balíček vanilkového cukru

1 lžíce polohrubé mouky nebo

 škrobové moučky může

 být i pudinkový prášek

 s vanilkovou příchutí

1. Nejdříve mléko s rozmíchanou moukou nebo škrobovou moučkou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme do varu

2. Povaříme asi 2 minuty, odstavíme a hustou kaši necháme za občasného zamíchání při pokojové teplotě vychladnout

3. Mezitím dáme do misky změklé máslo (tuk) a utřeme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny

4. Po lžičkách do něj za stálého tření vmícháme vychladlou kaši (na lepší našlehání krému můžeme použít elektrický šlehač, který nám usnadní práci)

5. Nakonec do hotového krému vmícháme po částech, ve vodní lázni povolenou, čokoládu.

Zdroj: https://www.receptyonline.cz/recept--cokoladovy-maslovy-krem--3191.html

Diskusní téma: Čokoládový máslový krém

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.